Nieuws

Nieuw meetinstrument (Januari-2018)

Er is nu een nieuw meetinstrument dat vaststelt of kleuters van 5 en 6 jaar startklaar zijn om te gaan schrijven in groep 3. Babette heeft de cursus gevolgd om deze test af te kunnen nemen in de praktijk.

Mocht u vragen hebben over de ontwikkeling van uw kleuter (of van kleuters bij u in de klas) neem dan contact op met de praktijk. Babette is bereikbaar op 06-28844394 of via info@kinderoefentherapie-tilburg.nlContracten 2018 (Januari-2018)

Ook in 2018 heeft de praktijk contracten met alle zorgverzekeringen. Behandelingen kinderoefentherapie worden vergoed vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering aan personen onder de 18 jaar. Zomervakantie (Juni-2017)

De praktijk zal gesloten zijn van 1 augustus tot en met 13 augustus. De praktijk is in deze periode wel telefonisch bereikbaar op het nummer: 06-28844394 of via de mail: info@kinderoefentherapie-tilburg.nlPraktijk voor kinderoefentherapie Tilburg gaat verhuizen
(Juni-2017)

Praktijk voor kinderoefentherapie Tilburg gaat verhuizen. Na de zomervakantie is het nieuwe adres: Tournooistraat 7 in Tilburg. De praktijk blijft bereikbaar op het telefoonnummer 06-28844394.Verdiepingscursus schrijfproblemen (Juni-2017)

Babette heeft de verdiepingscursus schrijfproblemen bij kinderen afgerond. Babette is weer op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van schrijfproblemen. Vindt uw kind het schrijven niet leuk en lukt dit ook niet goed? Neem dan contact op met de praktijk op 06-28844394 of via het aanmeldformulier op de websiteProgramma onderzoek en behandeling DCD. (Dec-2016)

Babette heeft het jaarprogramma; Onderzoek en behandeling van kinderen met Developmental Coordination Disorder [DCD] gevolgd. Door het volgen van dit programma is de praktijk up-to-date in het behandelen van kinderen met DCD. 

DCD is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door motorische problematiek.  Kinderen met DCD maken een houterige en onhandige indruk. Ze struikelen vaker en hebben meer moeite om de motorische vaardigheden aan te leren. Bewegen kost veel moeite en verloopt vaak ook langzaam. In de klas kan het schrijven moeilijk verlopen. Thuis kan het eten met mes en vork of bijvoorbeeld knopen dicht maken lastig zijn. DCD gaat vaak samen met ADHD of leerstoornissen zoals dyslexie. 

Doen bovenstaande symptomen u denken aan uw kind? Of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met de praktijk. NIEUW: de gameboyrug en tabletnek! (Juni-2016)
Dat klinkt hip toch? Het komt ook steeds vaker voor. Jammer genoeg is het niet zo fijn.

Kinderen zitten langere tijd met een ingezakte houding met het hoofd naar voren, waardoor er (pijn)klachten kunnen ontstaan. Niet fijn! Het is belangrijk dat uw kind weet waarom hij een gunstige houding moet aannemen. Babette kan uw kind in een aantal weken een goede houding aanleren, waardoor de klachten verdwijnen.

Niet te lang zittend op een spelletje spelen op de tablet of computer is belangrijk. Wissel af met andere activiteiten, bijvoorbeeld een dansspelletje via de WII, Twister of een leuk spel buiten!

Wat te doen bij schrijfproblemen? (Juni-2016)

Heeft uw kind moeite met schrijven in de klas? Kan hij/zij het schrijven niet lang volhouden? Vindt uw kind het schrijven niet leuk om te doen?

Problemen bij het schrijven kunnen zijn:

- Letters op de verkeerde manier schrijven
- Onduidelijk handschrift
- Pijn en vermoeidheid tijdens het schrijven
- Spiegelen van letters
- Moeilijk vinden om tussen de lijnen te schrijven

De praktijk kan uw kind daarbij helpen. Door middel van een onderzoek wordt eerst bepaald  waardoor het schrijfprobleem is ontstaan, waarna een behandelplan wordt opgesteld. Door spelletjes te doen kan uw kind beter leren schrijven en het hierdoor ook weer leuk gaan vinden.

 

Tournooistraat 7 | 5021 BJ Tilburg | 013-4683544 | 06-28844394 | info@kinderoefentherapie-tilburg.nl